В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около

...
В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около
Коментари Харесай

ДБ са готови да подкрепят силно реформаторско управление, заяви Христо Иванов

" В  този парламент би могло да се образува значително болшинство към ясно водачество  и към ясно декларирани и деликатно разисквани политики, предмет на политически задължения... Ние сме в обстановка, в която не можем да структурираме развой на прелиминарен разговор по основните въпроси ". 

Коментарът пред БНР е на Христо Иванов, ръководител на парламентарната група на " Демократична България ". 

" Не се работи с политика на свършените обстоятелства ... Фундаменталният проблем, който имахме с маниера на ръководство на Бойко Борисов е, че цялата власт беше съсредоточена към един човек. Това даваше опция за равнище на безконтролност, което се трансформира в корупция.  Сега се обрисува формула и влизаме в обстановка, в която има център на взимане на решения към господин Трифонов, който е изнесен отвън институционалната политика . Това е една черна кутия... Той работи назад на образуване на доверие ". 

В предаването " Неделя 150 " Христо Иванов акцентира, че  на Демократична България " липсва сериозната минимална доза информация , въз основата на която да се вземе решение ":  

" Не знам каква е формулата, само че това, което се обрисува, ме безпокои.  Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, доста ме тормози . Става дума за развой без предсказуемост ". 

Той акцентира, че от  Демократична България са подготвени да поддържат мощно реформаторско ръководство, което да трансформира България :  

" Ние би трябвало да сме уверени, че това се споделя от построен екип, който може да го осъществя, екип, който да има водач. Осъзнавам, че е мъчно да се откри подобен човек. Вместо това виждаме човек, за който най-хубавото, което можем да кажем за него е, че  би трябвало да му се даде късмет. Но не можем да си позволим да влезем в подобен режим в тази обстановка ". 

Източник: БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР